Oude Algemene Begraafplaats Driebergen

Bijzetting van asbussen in bestaande graven
per 1 januari 2011 weer mogelijk!

Op de Oude Algemene Begraafplaats van Driebergen, sinds 1970 een “gesloten” begraafplaats waarop geen uitgifte van nieuwe graven of begravingen meer plaatsvinden, is het sinds 1 januari 2011 toegestaan om asbussen bij te zetten in bestaande graven.

Het is verboden om om op deze begraafplaats as te verstrooien of een asbus, met of zonder urn, te plaatsen op een particulier graf.

Om de regelingen voor alle inwoners gelijk te trekken is de Beheersverordening Gemeentelijke Begraafplaatsen Utrechtse Heuvelrug aangepast. Volgens de concept-verordening mochten er wel asbussen op de Oude Algemene Begraafplaatsen van Amerongen, Doorn en Leersum worden bijgezet maar niet op de “gesloten” Oude Algemene Begraafplaats te Driebergen. In december is een amendement van het CDA aangenomen waardoor het mogelijk is geworden om ook op deze begraafplaats asbussen bij te zetten in bestaande graven (artikel 11, 1b).

De beheersverordening is ingegaan op 1 januari 2011.

Wellicht dat nabestaanden van begravenen op de begraafplaats gebruik willen maken van deze verruiming van de oude verordening. De familie dient volgens de beheersverordening (artikel7, kennisgeving begraven en asbezorging, openen en sluiten van het graf) contact op te nemen met de gemeente.